Käsityöpussukka

pussukka.jpg

Keskeneräisen projektin langat tahtovat aina reissuilla pyöriä autonlattialla, joten ompelin projektipussukan. Pussukkaan pääsi joskus aikoinaan kirjomani Elmon pää koristeeksi. 


Villapaita

villapaita.jpg

Ulkoilemme talvella paljon luonnossa (metsässä ja merenjäällä). Täällä Raahessahan tuulee aina, joko vähän tai paljon, mutta aina tulee. Kovilla pakkasilla tuntuu ettei mikään vaatetus riitä, joten neuloin itselleni suomenlampaan villalangasta villapuseron näitä ulkoilureissuja varten. 


Doggisukat

doggisukat.jpg


Anterolle pipo

DSC04563.jpg

DSC04568.jpg

DSC04569.jpg

DSC04590.jpg

DSC04599.jpg


Ison koiran XXL- Villaloimia

sepontakki3.jpg

Mistään en löytynyt neuleohjetta isolle koiralle siis maailman suurimpiin rotuihin kuuluvalle tanskandogilleni. Päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja neuloa loimen itse omasta päästä. Vasta loimen valmistuttua innostuin ohjeen kirjoittamisesta. Miksi ei jakaa tätä innokkaille, jotka hakevat XXL -kokoiselle koiralleen ohjetta sitä löytämättä.

Lataa tästä ohje PDF -tiedostona.

sepontakki5.jpg

Koko: Ohjeen mukainen loimi suunniteltu isoille koirille kuten tanskandoggi (uros). 

Rinnan ympärys: 104 cm (mitattuna rinnan leveimmästä kohdasta)

Selän pituus: 90 cm (mitattuna kaulusresorin alareunasta helman loppuun)

Lanka ja langanmenekki: Novita 7 veljestä, noin 1100g. Varaa lankaa riittävästi.

Tiheys: 18 s ja 27 krs sileää nurjaa neuletta.

Puikot: Pyöröpuikot 60 cm nro 4 ja sukkapuikot nro 4.

Muuta: Mittaa koirasi. Rinnan ympärys ja leveys sekä selän pituus (mitataan säkästä hännän tyveen koiran seistessä). Huomioi, että ohje on viitteellinen ja näiden saamiesi mittojen puitteissa neulo koirallesi sopiva loimi. Muista yksi liika silmukka tai kavennus ei tätä työtä pilaa. Pääasia ettei loimi ole koiralle liian pieni eikä selän pituudelta liian lyhyt. Päästä luovuutesi valloilleen ja luota itseesi, sinä tunnet koirasi parhaiten.

sepontakki8.jpg

Joustinneule: Kaulus: * 2 o, 2 n *, toista *-*. Helma ja lahkeet: *1 o, 1 n*, toista *-*.

Ohje: Loimi neulotaan suljettuna neuleena pyöröpuikoilla kauluksesta alaspäin. Luo pyöröpuikoille 130 s tai haluamasi määrä. Neulo 15-20 cm joustinta ( = kaulus joka taitetaan kaksinkerroin). Neulo 1 krs oikein ja lisää samalla tasavälein 60 s tai haluamasi määrä. Tee lisäykset joustinneuleen silmukoiden välissä, *1 o, lisäys, 1 o, 1 n, lisäys, 1 n*. Lisäys = neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein.

sepontakki1.jpg

****

sepontakki9.jpg

Jaa työ kahtia ja laita yksi silmukkamerkki keskelle eteen ja merkitse silmukkamerkeillä keskelle selän päälle palmikkoraita. Jatka neulomalla mallineuletta selän päällä. Mallityössä on neulottu Kaavio 2, Kaavio 1 ja Kaavio 2 yhteensä 67 s, muilla silmukoilla aina oikeaa. Lisää etukeskisilmukan molemmin puolin 1 oikea s, joka kolmas kierros, 9 krt yhteensä 18 s tai haluamasi määrä (= rinnan leveys). Lisää samalla myös palmikkoraidan molemmin puolin 1 oikea s joka toinen kierros 6 krt yhteensä 12 s  tai haluamasi määrä (= rinnan ympärys). Kun olet neulonut suljettuna neuleena noin 25 cm, jaa työ koiran etujalkoja varten, jätä 40 s apulangalle (= mahan alla), jatka sitten neulomista tasona selän jäljellä olevilla s:illa (= selkäkappale). Lahkeen aukkoja varten päätä selkäkappaleen molemmissa reunoissa joka kierroksella 1 s yhteensä 10 krt. Jatka edestakaisin näillä s:illa yhteensä 20 cm. Siirrä selkäkappaleen silmukat apulangalle  ja siirrä mahan alla olevan apulangan s:t takaisin puikolle. Kun olet neulonut 20 cm, siirrä kaikki s:t takaisin samalle pyöröpuikolle. Lisää mahan alla olevien silmukoiden ja selkäkappaleen silmukoiden väliin langalla 10 s (= lahkeen aukko).

sepontakki2.jpg

Jatka neulomista suljettuna neuleena kaikilla silmukoilla 5 krs. Tee mahan alle lahkeen aukkojen jälkeen kavennuksia varsinkin uroksilla, tämä parantaa neuleen istuvuutta. Tee kavennukset lahkeen aukkojen molemmin puolin, mahan alla olevien silmukoiden ja lisättyjen silmukoiden välissä kavenna joka toinen krs 2 oikein yhteen, joka kierroksella kaventuu 2 s, tee kavennukset 15 krt = 30 s. Tee oikeassa reunassa yliveto kavennus (= nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s ja vedä nostettu s neulotun yli) ja vasemmassa reunassa neulo 2 oikein yhteen. Kun työn korkeus on 20-23 cm päätä 20 s keskeltä mahan alta. Nartulle tämän voi neuloa pidemmäksi. Jatka neulomista edestakaisin puikoilla tasona ja päätä samalla kummassakin reunassa joka 2 krs 1 x 5 s, 6 x 2 s, ja niin pitkään x 1 s, että jäljellä on 73 s (= helma). Kavennuksilla pystyt säätelemään helman pituutta ja kaarevuutta. Neulo haluamasi mittaiseksi (= koiran selän pituus). Päätä kaikki jäljellä olevat silmukat kerralla.

sepontakki6.jpg

Lahkeet: Poimi lahkeen aukosta langan avulla 70 s sukkapuikoille. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena. Kun lahkeen pituus on 3 cm, kavenna vatsan puoleisella sivulla 2 s (= neulo 1 o, 1n ja 1 o silmukat oikein yhteen). Toista kavennukset joka 2. krs x 7.  Neulo lahkeesta haluamasi mittainen. Mallityössä lahkeen pituus on 12 cm. Päätä silmukat joustinta neuloen. Neulo toinen lahje samoin.

Viimeistely: Poimi helman reunasta pyöröpuikoille langan avulla aina 20 s 10 cm:n matkalta ja neulo joustinneuletta 3 cm tai  haluamasi pituus. Päätä s:t napakasti oikeaa neuloen. Kostuta loimi sumuttamalla ja anna kuivua.

VALMIS !!

sepontakki10.jpg

XXL - Villaloimi © Hanna Luoto 2012


FLEECETAKKEJA

takki_uusi.jpg

Tässä kaikista uusin takkini.

takki_punainen.jpg

Pitihän se tehdä takki, jolla voi mennä kehäänkin. Tämän tapaisia takkeja olen ommellut lahjaksi ystävilleni Marikalle, Johannalle, Mikolle ja Katjalle.

takki_eka.jpg

Tästä se kaikki lähti. Ensimmäinen brodeeraamani takki.

takki_abiertos.jpg

Tässä Mikolla lähteneestä takista kuva. Olen brodeerannut kennel-takkeja Mikolle Abierto´s kenneliin, Maijalle kennel Euro Poweriin, Annelle Chic Carelia´s kenneliin ....


FROTEELOIMI VUODEN 2008 KULTADOGILLE

loimilelu.jpg

Euro Power Boy Toy "Lelu"


 TAULUJA

doggitalulut1.jpg

Tein pojista syntymätalut heidän huoneen seinälle niin kuin vastasyntyneille vauvoillekin tehdään ;)) Nämä taulut muistuttavat minua vielä vuosi kymmenienkin päästä näistä ihanista vuosista ja elämästä näiden harlekiinihurmurien kanssa.

 doggitalulut3.jpg


TAULU BASTILLE

Bastille ansitulle eläkkeelle siirtymislahja, joka jää ikuiseksi muistoksi ja kiitokseksi minulta Kristiinalle ja Thomakselle.

bastin_taulu_2009_001.jpg

Bastin taulu valmiina. Taulun kruunaa upea Bastin kuva sekä kehykset.

doggitalulubasti1.jpg

LOIMI ESPANJAAN

dsc09211.jpg

Suvimarjan Al Corleone "Nico"


FROTEELOIMIA DOGEILLE

helmi_loimi.jpg

Kennel Chic Carelia´s loimi Helmin päällä

FIN, S, EST CH Lagarada`s Pearl To Chic Carelia

helmi_pyyheloimi.jpg

Kennel Chic Carelia´s loimi Helmin päällä

nasul1.jpg

Kennel Anxious loimi Nasun päällä

FIN MVA Lee´s Tigerlad from Ravendane

herttal1.jpg

Kennel Anxious loimi Hertan päällä

Anxious French Kiss


CARLOKSELLE TALVILOIMI

Loimen kaavan olen piirtänyt vanhasta Gredin loimesta, jota vähän muuttelin. Kankaana upea pääkallo- ja musta PUL-kangas. Vuorena fleese ja näkyvyyttä lisäämässä heijastin nauhat. Kirjaillussa koirantassussa on sisustana myös heijastinkangas.

loimi1.jpg
Tässä koko komeus. Hyvä tuli !!
loimi2.jpg

Tässä lähikuva kirjailusta.


RAUNOLLE LÄMMINTÄ PÄÄLLE

Surffatessani netissä päädyin seuraaville sivuille http://baanaweb.fi/suvi.hautamaki/index.html Suvin tekemiä käsitöitä ihaillessani innoistuin et Raunolle pitää saada talven varalle lämmintä päälle. Kirjoitin Suville meiliä ja sain ohjeita, kiitos niistä !!

ranepll.jpg

Vähän on villaloimi vielä Raunolle suuri, mut hyvä että on kasvunvaraa.

puku.jpg
Neulottu villaloimi.
Ohje netistä www.garnstudio.com kuvio Suvin ohjeen mukaisesti.
puku2.jpg

 Kestovaippailusta oli jäänyt Snoopy-kuosinen pul:n palanen (kosteuden pitävä ja hengittävä kangas). Vuorena keltainen fleece. Selänpäälle leveät tarranauhat ja kauluksessa kiristysnyöri. Lisäksi ompelin muutaman heijastin kolmion loimeen. Loimi on vielä suuri Raunolle. Laitan valokuvan kunhan testataan miten istuu Raunon päälle. Kaava lehdestä "Parhaat Ompelutyöt, syksy 2005".


TONTTUTEHDAS SAMMUTTI TUOTANNON TÄLTÄ JOULULTA!

tontut4.jpg
Joulu lähestyy...
Tänä jouluna sukulaiset ja ystävät saavat lahjaksi tontun.
Toteutus ja valmistus ihan itse ;)
tontut1.jpg

Tontut koristeena leivinuuninpäällä ennen kuin lähtevät lahjoiksi.

Raskiikohan näistä sittenkään luopua ...

tontut2.jpg
Tonttuja, tonttuja....

tontut3.jpg

Joulumuoritonttu

 


FROTEELOIMET JA DOGGIPIPO

Viime kesänä kuumuus sysäsi tämän innostuksen liikkeelle. Ystäväni Riikka auttoi lainatessaan bullmastiffille sopivaa loimea niin sain kaavat pienempäänkin kokoon. Tässä sen huomaa et roduissa on eroja. Täysin ei voinut vain suurentaa tuota Riikan loimen kaavaa dogille sopivaksi. Onneksi Carlos oli apuna, tein koekappaleita vanhasta lakanasta ja niinhän se kaava sit siitä muotoutui (huom, mä olen itseoppinut "kurppaaja"). Carlos jo loppuajasta juoksi karkuun, kun lähestyin milloin minkäkinlaisen luomuksen kanssa sitä. Mut loppu hyvin kaikki hyvin !! Näistä oli suurta apua näyttelyissä kuumalla helteellä (kasteli loimen jääkylmällä vedellä ja loimi koiran päälle, koira pysyy viileänä ja virkeänä, hiekkakentällä puhtaanakin).

Koitan saada Mallulta muutaman valokuvan Remun ja Herkuleksen loimista niin näette loimen tanskandogin päällä.

arwen.jpg

Arwen

ronja.jpg

Ronja

oranssi.jpg

Tässä lähdössä loimet Riikan välityksellä bullmastiffeille Ronjalle Ja Arwenille. Kiitos koirien valokuvista.

petu.jpg
Riikan bullmastiffille Petulle loimi.
 
petu22.jpg
Tässä lähikuva kirjailusta.

vaal.pun 

Nämä loimet menivät myös bullmastiffeille.

kiia.jpg

Carloksen äitille "Kiialle" ja siskolle Cecilialle loimi.
unski.jpg
Carloksen mantteli velipojalle "Unskille" loimi.

Syksy tuli ja minulla ei ollut sopivaa pipoa/lakkia niinpäs tein sen  itse. Toinen näistä lähti aluejaostomme pikkujouluihin lahjaksi, jonka sit sai Mallu.

pipot.jpg