Takaisinuutiset.png

pojat_es_ks.jpg

4.8.2014 Helteisen kesän kuulumisia

kuopio_auto.jpg

Kesän aikana on kierretty muutamissa näyttelyissä, joissa Martti on pistänyt parastaan. Tänä kesänä on tullut nähtyä ja koettua tuomareiden tiukkalinja, kun musta harlekiineissa SA:n saaminen on ollut kiven takana. Rovaniemellä  (22.6.2014) ja Kuopiossa (su 3.8.2014) Martti oli ainut koira joka sai SA:n, näin ollen Martti oli automaattisesti ROP.

Ylläoleva kuva on Kuopiosta 3.8.2014, kun Martti päätti levähtää autossa. "Tähän on vara vain voittajalla siinäpähän koitatte keltuaiset mahtua, mä ny rentoudun loppukehää varten !!" tuumii Martti.
Ei kuitenkaan unohdeta Ipen hienoa menestystä Kuopiossa, kun kakara otti ja yllätti ollen kovassa porukassa PU3. Sertihän siitä Ipelle sit napsahti.
Martin näyttelytuloksia löytyy täältä kuvien kera ja samoin Ipen Kuopion serti kuvia täältä

seppo_selka.jpg

Murheilta ei vältytty, kun Seppo alkoi keskellä helteistä kesää sairastamaan. Poika meni päivässä todella huonoon kuntoon. Onneksi vahva lääkitys alkoi puremaan. Syyksi epäiltiin selkää ja mahdollista luustosairautta, mutta kuvauksissa käytyämme lääkäri totesi ettei selässä ole mitään muutoksia. Selkä oli täysin puhdas ja terve. Tämä oli loistavaa kuultavaa, että vajaa 5 vuotiaan tanskandogin selkä on näin loistavassa kunnossa. Syyksi selvisi eturauhanen ja pahaksi päässyt eturauhasen laajentuma ja tulehdus. Lähdimme Kuusamoon jälleen kesälomareissulle vaikka Seppo ei ollut kovin hyvässä kunnossa. Lääkitys alkoi puremaan ja jo seuraavana päivänä Seppo päätti, et nyt tämä sairastaminen riittää. Mökki sijaitsi lammenrannalla, joten uimaanhan Seppo päätti lähteä. 

Niin ja Seppo pitää tarkoituksella taukoa näyttelyistä. Katsotaan josko ensi vuonna Seppo pyörähtäsi muutaman kerran kehässä debytoimassa uuden handlerin kanssa.

Nyt Seppo tekee sitä mistä eniten nauttii eli ui. Sepon suurin intohimo on uiminen !!

kalajoki.jpg

Kesäloman alettua lomailimme vajaan viikon Kalajoen maisemissa. Lenkkeilymaastot olivat loistavat ja pururata lähti mökin ikkunan alta. 

21.6.2014 Tuore Suomen ja Liettuan Muotovalio Martti

martti_fimva.jpg
Martin saavuttamat sertit:
Oulainen  24.5.2014 Tuomari: TALVITIE MARJA -> FI & LT MVA
Haapajärvi 4.8.2013 Tuomari: LAAKSO JARI
Iisalmi 3.8.2013 Tuomari: LEONARD MICHAEL
Tornio 20.7.2013 Tuomari: ERIKSSON EVA
Oulu 14.7.2013 Tuomari: JOKISILTA HANNELE
Oulu 13.7.2013 Tuomari: LONG DOYLE ANN
Moletai Liettua 25.5.2013 Tuomari: TATYANA IVANOVA
Kajaani 4.5.2013 Tuomari: POLETAEVA IRINA
Oulu 14.7.2012 Tuomari: SVARSTAD PER

27.2.2014 Martti tutkittu terveeksi

ks_toko1.jpg

Tämän Johannan ottama kuva kertoo fiilikset. Martin sydän ja silmät tutkittiin terveeksi perjantaina 21.2.2014 (ELL Sanna Knuutinen) sekä selkä kuvattiin terveeksi. Selästä eläinlääkäri antoi kirjallisen lausunnon. Selkärangan röntgenkuvissa ei ole merkkejä spondyloosista tai transitionaalisesta lannenikamasta. Lonkat ja kyynär tulokset saatiin 26.2.2014, jota olivat samat kuin kennelliittoon lähtiessä eli lonkat B/B ja kyynärät 0/0. 

img_4801_220214.jpg

Martti ikää 2,5 vuotta on käytettävissä jalostukseen !!

Kuvat : Johanna Flinck

img_4751_220214.jpg

10.1.2014 Syksyn kuulumiset ja Uuden vuoden 2014 toivotukset

joulukortti_ks.jpg

Laumamme kasvoi keltaisella tanskandoggiuroksella Ipellä !

siuntiossa_ipemina.jpg

Tässä kanssani on meidän Ipe ja nimen keksi Pilvi. Nimi on virallisemmin Ismo eli salkkareiden mukaan meillä on Seppo ja Ismo. BFFE eli Best Friend For Ever !!

Virallinen nimi Hard As Rock tulee AC/DC:n biisin mukaan, kova kuin kivi.

EURO POWER HARD AS ROCK

s. 28.6.2013

Kasvattaja: Kati-Maija Korhonen

Om. Hanna Luotoks_minaipe1.jpg

Me käytiin Norjassa !!

Johanna kirjoittaa niin upeita matkakertomuksia valokuvien kera, joten käykäähän lukemassa"Vuoden viimeinen täsmäisku"norja_me.jpg

Se oli viiden tittelin reissu !! Rauno C.I.B. (vahvistusta vaille) Norjan ja Pohjoismaiden valio sekä Seppo Norjan ja Pohjoismaiden valio. Nämä tittelit tuli ennätysajassa enkä olisi tästä selvinnyt ilman Jossun apua. Kiitokset Jossu Raunon upeasta esittämisestä. Minä kuulin viereiseen kehään, et Rauno sai Sertin ja Cacibin, ryntäsin tietenkin Rauno pusuttelemaan, samaan aikaan minua huudettiin jo toiseen kehään Sepon kanssa. Se oli kuulkaa tittelit kotia ennätysajassa suoritus !! Mulla on ihania ystäviä, kiitokset teille avusta. 

14.7.2013 Oulu viikonloppu

Sattuneista syistä meillä on Martin kanssa jäänyt muutamia näyttelyitä välistä tässä kevään aikana ja meinattiin skipata jopa Oulun lähi näyttelykin. Onneksi oltiin paikalle. Martti otti ja yllätti täysin !! Nuortenluokassa vielä juoksenneltiin ja 20.8.2013 Martti täyttää 2 vuotta, joten muutama näyttely meillä on vielä edessä ennen tätä ikää. Sitten aloitetaan se kuuluisa viimeisen sertin metsästys. Tästähän minulle on jo kokemusta. Näin syksyä vasten, kun edessä on vain isoja hallinäyttelyitä voi vain huokaista et taitanee taas olla tiukassa.fb_oulu_kv_2013_018.jpg
13.7.2013 KV OULU
Ingnatiu's Cloud Elements ikää 23 kk.
PU1 SERT CACIB ja VSP
Tuomari: Long Doyle Ann, Ireland
14.7.2013 KV OULU
Ingnatiu's Cloud Elements ikää 23 kk.
PU1 SERT CACIB ja VSP
Tuomari: Hannele Jokisilta, Suomi

29.5.2013 Ulkomaan terveisiä

ks_dsc_0160_seppo.jpg
19.5.2013 Piteå, Ruotsi
C.I.B. FI SE RU LT LV EE BALT MVA RKFV-12 
Abierto´s E´po to Kheimos 
  PU1 SERT -> SE MVA VSP
Tuomari: Johan Andersson
ks_dsc_0190.jpg
25.5.2013 INT Moletai Liettua
Ingnatiu's Cloud Elements ikää 21 kk.
PU1 SERT CACIB ja ROP
Tuomari: Tatyana Ivanova / Venäjä
Ryhmäkehässä noustiin 5:n parhaan joukkoon.
Martin ensimmäinen ulkomaan serti.
ks_dsc_0131.jpg
25.-26.5.2013 INT Moletai Liettua
FI SE EE LT LV BALT MVA Love-Dane´s Hevi-Rauno
2 X SERT 2 X CACIB ja 2 X ROP
Tuomarit: Tamara Sarmont / Venäjä
Kirill Barbasov / Venäjä

17.4.2013 Elmo on poissa luotamme

ks_005luoto_hanna_nettikuv.jpg

SE EE FI MVA JV-08 V-08 PMV-09 HEW-10 Anxious Fifth Element

13.6.2007 - 2.3.3013

Elmo jouduttiin päästämään ikuiseen uneen äkillisen vatsalaukun kiertymän murtamana.
Elmon muistolle !! Kiitoksia Elmo näistä kaikista ihanista vuosista, uskomattomista upeista hetkistä, sinisen yhden silmän rakastavasta katseesta, meidän kahden keskisestä siteestä jota kukaan muu ei voi ymmärtää. Nyt sinun on paremi olla ei ole kipua ei tuskaa, liian aikaisin sinut meiltä pois otettiin. Ikävä on suunnaton, jota lievittää upetat muistot.

Sinua kaipaa niin moni sydän ....

Mun sydämeni tänne jää
Kun aika on mun mennä pois
Syystuuli vaan soi lauluaan
Kuin kaiken tietää vois

Mun sydämeni tänne jää
Aina asuinpailleen
Vaik itse saan vain viivähtää
Kesäiltaan viimeiseen

Kun mennyt oon, niin kuulet
Vain kuiskeen rantamainingin
Jos uskot enemmän kuin luulet
Siinä sua tervehdin

Sä kevään näät taas kerran
Ja kuulet laulut lintujen
Jos herkistyt ees hetken verran
Silloin ymmärrät sen

Mun sydämeni tänne jää
Se lähelläsi aina on
Sen tavoitat jos haluat
Vaik maa ois lauluton

Mun sydämeni tänne jää
Aina asuinpailleen
Vaik itse saan vain viivähtää
Kesäiltaan viimeiseen

Sä kevään näät taas kerran
Ja kuulet laulut lintujen
Jos herkistyt ees hetken verran
Silloin ymmärrät sen

Mun sydämeni tänne jää
Se lähelläsi aina on
Sen tavoitat jos haluat
Vaik maa ois lauluton

Mun sydämeni tänne jää
Aina asuinpailleen
Vaik itse saan vain viivähtää
Kesäiltaan viimeiseen

15.2.2013 Once in a lifetime -hetki

Hartaasti odotettu PoKen Latvian bussimatka starttasi torstai-iltana 8.2. Tupoksen ABC:ltä. Empäs tuolloin bussin kyytiin astuessani tiennyt mitä tuleman pitää, koskaan ei voi tietää, siinähän se jännitys piileekin. Kerkesin ääneen jo sanoa, kun kaikki ei mennyt ihan putkeen (mitä nyt bussista katosi vaihteet), et "en enää koskaan ehdota mitään reissuja", koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan.

Hotellimme oli upea paikka ja saimme Katjasta sekä ihanasta sinisestä doggineidosta Hillasta huonekavereita, mikäpäs olisi voinut olla Seposta mukavampaa seuraa ( no Raunosta ei, piti paimentaa ja komentaa kuin kotonaan).

Niin se lauantai 9.2.2013 aamu valkeni, lunta sateli ja oli harmaata. Näyttelypaikka oli todella viihtyisä iso urheiluhalli. Pahimman jännityksen pääsin purkamaan Raunon kanssa, paitsi et jännitys kerkesi saamaan aikamoiset mittasuhteet ensimmäistä arvosteltavaa rotua seuratessani, kun Venäläine nainen sai koiralleen nolla tuloksen ja huuto oli sen mukaista, samoin kaksi seuraavaa koiraa lähti EH:lla ... Tuomarina Leos Jancik, Tsekki. Raunon karvanlaatu sai tuomarin antamaan lentosuukkoja ja valokuvaan päästyään minua ilahdutettiin silmän iskulla.

ks_rauno_rop_su.jpg

Love-Dane´s Hevi-Rauno PU1 SERT -> LV MVA ROP

Tuomari: Leos Jansik, Tsekki (kuvassa)

ks_seppo_rop_su.jpg

9.2.2013 Tuomari: Dubravka Reicher, Kroatia. Seppo PU1 SERT -> LV & BALT MVA ROP.

10.2.3013 Tuomari: Jelena Kruus, Viro (kuvassa) Seppo ROP.

Kädet eivät riittäneet kummankin koiran kanssa ryhmäkehään, joten onneksi matkaseuralaisista löyty innokas esittäjä Raunolle. Kiitoksia Katjalle (kennel Hulanapon) Raunon upeasta esittämisestä, Rauno esiintyi niin terhakkaasti ja hienosti !!

Koira oli kakkosryhmässä niin paljon, että viimeiset koirat mahtuivat juuri ja juuri sisään isoon kehään. Pääsimme jatkoon ryhmäkilpailussa. Niin siinä valittiin ryp3:n sitten meitä oli jäljellä boxeri ja doggi, olin ihan varma ettemme pysty mitenkään Sepon kanssa voittamaan hienoa liikkujaa, mutta toisin siinä kävi, tuomari ojensi punaisen ruusukkeen minulle, jeeee .... RYP1 sijoitus tuomari: Dubravka Reicher, Kroatia. Näin esimmäistä kertaa elämässäni oli tilanteessa, että olen menossa koirani kanssa BIS -kehään.

Kymmenen upeaa koiraa oli kehässä. Juostiin ja seistiin taas joustiin. Kaikki ohjattiin ulos isosta kehästä odottamaam voittajien julkistamista. Hengailimme Sepon kanssa ja odottelimme. BIS sijoitus oli enää jälellä ja oli ihan varma et tiibetinspanieli voittaisi, kunnes kuulin GREAT DANE silloin repesi hallin katto ja minä ampasi juoksuun, jipiiii.... Se huudon, vihellysten ja kiljumisten, määrä oli valtava. Ihmiset hurrasi huusivat HYVÄ SEPPO !!! Tein vielä yhden kunniakierroksen ja hurraaminen jatkui. Se tunne oli upea, siitä hetkestä teki vielä hienomman pääasiassa bussiporukan hurraaminen ja kannustaminen. Suuri kiitos vielä tätäkin kautta teille kaikille, olette ihania !! Onnitteluja sateli vielä sunnuntai aamuna näyttelypaikalle mennessäni.

ks_bis3.jpg

Koroke oli niin pieni etten uskaltanut edes yrittää Seppoa korokkeelle. Tässä voittaja kuva, jossa mukana näyttelyn tuomarit.

ks_img_0719.jpg

Muiden poistuttua paikalta pääsi Seppokin korokkeelle. Kuvassa Ryhmä (punainen jakku) tuomari: Renata Petkeviciene, Liettua ja ruusuke kädessä BIS tuomari: Dubravka Reicher, Kroatia.

ks_img_0711.jpg

Näihin kuviin ja tunnelmiin ... voittajan on helppo hymyillä !!

Kuvat Heli Määttä ja Marika Koivisto. Kiitokset kuvista !!

ps. Martan juoksuja odotetaan alkavaksi maaliskuussa.

30.1.2013 Loistavaa postia -> KANSAINVÄLINEN MUOTOVALIO

Kahtena päivänä peräkkäin sain upeaa postia fci:ltä. Sepon kansainvälinen muotovalioarvo on vahvistettu päivämäärällä 16.1.2013. Seppo on varallisesti vahvistettu INTTI eli C.I.B. lisättään titteleiden eteen.

20.1.2013 Martta Suomen Muotovalio

martta_fimva_ks.jpg

13.1.2013 Lahti Grand Fergo´s Emerald "Martta" ERI1 SA PN4 SERT -> FI MVA

Tuomari: Helena Hyvönen

Viimeinen tarvittava serti valioitumiseen tuli Martalle 2 vuoden ja 12 päivän ikäisenä.

martta_fimva2_ks.jpg

Nyt jäämme odottelemaan Martalle juoksuja ja tämän myötä Martta jää ansaitulle mammalomalle.

9.1.2013 Mukana Paras Kotisivu 2012 -finaalissa !!

Kennel Rock Element's kilpailee Kotisivukoneen Paras kotisivu 2012 -kilpailussa.

Kennel Rock Element's

Kennel Rock Element's

Käykäähän tykkäämässä ja äänestämässä !!

Suuri kiitos kaikille ääniä antaneille.

Hyvää Uutta Vuotta 2013

uusivuosi2013_ks.jpg

Ota löysin rantein, älä jännitä, ota vastaan mitä tarjoo elämä ...