Takaisin

uutiset.png

24.12.2011 Vaiherikas ja upea vuosi jälleen takana

Hyvää Joulua ja Onnelista Uutta Vuotta 2012 sinulle !!

joulu2011_kortti.jpg

****

joulu2011_seppokortti.jpg

****

joulu_pojat.jpg

Elmo, Martti ja Seppo joulutunnelmissa.

 28.11.2011 Vuoden Lemmikki 2011 Voittaja Elmo & Martti

rp_juttu2011_pieni.jpg

Hanna Luodon koirat voittivat kuvakilpailu

Raahelaisen Hanna Luodon koirat Elmo ja Martti voittivat KuvaLenitan ja yhteistyökumppaneiden (Musti & Mirri ja Royal Canin) Vuoden Lemmikki 2011 -äänestyksen.
Toiseksi tuli numerolla 34 kilpaillut Puksu ja kolmanneksi ja kolmanneksi Moka (nro 14).
Hanna Luodon perhe (kolme lasta ja aviomies) on todellinen koiraperhe, sillä jokapäiväinen osa elämää on huolehtiminen tanskadoggipojista Elmosta (Anxious Fifth Element), Seposta (Abierto´s E´po to Kheimos) ja uutena tulokkaana Martista (Ingnatiu´s Cloud Elements) sekä apinapinseriuroksesta Raunosta. (Love-Dane´s Hevi-Rauno).
– Harrastamme yhdessä lenkkeilyä ja ulkoilemista luonnossa. Koiranäyttelyistä on muodostunut minulle henkireikä ja uusi harrastus, jossa samalla myös koko perhe retkeilee, Hanna kertoo perheen arkipäivästä.

Hän on suorittanut kasvattajan perus- ja jatkokurssin vuonna 2009. Kennelnimi Rock Element´s hänelle myönnettiin vuoden 2010 alussa. Hanna on myös Suomen Tanskandoggi ry:n ja Suomen Kennelliiton jäsen.
– Olen allekirjoittanut  Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen sekä rotujärjestön sitoumuskasvattajasopimuksen. Olen Suomen Tanskandoggi ry:n Pohjois-Suomen aluejaoston johtokunnan varsinainen jäsen ja rahastonhoitaja, Hanna kertoo sitoutuneisuudestaan.
 
Miksi koirista on tullut niin tärkeä osa sinun ja perheesi elämää?
– Elämääni lapsuuden kodissa on kuulunut aina yhtenä perheenjäsenenä koira, tämä on opettanut minua paljon. Ne toimintatavat ja säännöt, miten isäni toimi koirien kanssa ovat mielessäni vielä tänäkin päivänä. Lapsuudenkodissani meillä oli metsäkoiria. Joka viikko kävimme yhdessä ulkoilemassa luonnossa ja aina oli mukana koira. Se tunne tulee minulle vielä tänäkin päivänä, kun retkeilemme koko perheen voimin.

Paljonko koirat vievät aikaasi viikossa?
– Suuren koon vuoksi koirat vaativat sopivasti ulkoilua ja tekemistä. Tanskandoggi on muutekin rodultaan sellainen, että viihtyy omistajiensa seurassa, mutta on kuitenkin rauhallinen. Kaikki koirat ja harrastukset vievät aikaa, ja jos ei ole valmis sitoutumaan eikä ole aikaa koiralle, niin silloin ei pidä koiraa ottaa. Aamu alkaa aikaisin koirien ulkoilutuksella ja ruokinnalla, arkiliikuntaan kuuluu päivittäinen lenkkeily ja lisäksi käyn näyttely- ja arkitottelevaisuustreeneissä. Viikonloppuisin ulkoilemme luonnossa tai käyn kuukausittain koirien kanssa näyttelyissä ja kesällä lähes joka viikonloppu, joten viehän tämä koiraharrastaminen aikaa. Mutta voisihan aikansa huonomminkin käyttää.

Mitä ne antavat sinulle?
– Vilpitöntä iloa elämään. Turvallisuuden tunnetta. Voin milloin vain ja mihin vaan mennä koirien kanssa lenkkeilemään eikä minun tarvitse pelätä mitään. Humoristisesti sanottuna ovikellona toimii Rauno ja varashälyttimenä ja henkivartijoina tanskandogit. Näyttelymatkojen myötä olen päässyt tutustumaan upeisiin paikkoihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Ja olen saanut koirien myötä myös elinikäisiä rakkaita ystäviä.

Miksi arvioit juuri Elmon ja Martin päätyneen voittoon kuvaäänestyksessä?
– Tavoitteenani tähän kisaan osallistumisella oli saada näkyvyyttä tanskandoggirodulle ja tämä tavoitteeni toteutui. Kuvalla pyrittiin saamaan esille tanskandogin pennun ja ison aikuisen dogin koko ero ja sehän tämän kuvan myötä välittyy. ”Samikset Elmo ja Martti” siinähän se kuvan teema on. Tanskandoggin omistavat ihmiset ja ystäväni äänestivät kuvaa intternetin kautta, joten tämä varmasti syynä voittoon. 

Miksi olet päätynyt juuri tanskandoggeihin. Eikö olisi helpompiakin rotuja?
– Tanskandoggi ei ole vaikeampi kuin muutkaan koirat, vaikkakin kooltaan kyllä iso. Meillä asustelee perheessä pieni apinapinseri Rauno painoa 6 kg ja Elmo sekä Seppo painavat kumpikin noin 85 kg. Mielestäni koiran koko ei määrittele koiran helppoutta, koska pieni koira voi olla paljon itsepäisempi ja siten huomattavasti vaikeampi kouluttaa kuin iso koira. Isoon koiraan suhtaudutaan yleensä pennusta lähtien määrätietoisella otteella ja pienemmälle saatetaan antaa enemmän anteeksi, joten tästähän niitä ongelmia sitten syntyy ja helppous voi olla kaukana. Meillä koiria kasvatetaan karvoihin katsomatta.

Laji on kooltaan todella suuri, pelätäänkö niitä sen takia?
– Koko herättää ihailua ja kunnioitusta koiraa kohtaan. Tanskandoggi on perinteisesti hyvin laumasidonnainen koira, jolloin se saattaa olla vieraita ihmisiä kohtaan välinpitämätön, ja välinpitämättömyys saattaa pelottaa ihmisiä. Tanskandoggi ei kuitenkaan saa olla koskaan aggressiivinen, vaan sillä tulee olla aina kaikissa tilanteissa erittäin korkea ärsytyskynnys. Tanskandoggi ei ole koirana sen vaarallisempi kuin mikään muukaan koira, joten pelätä niitä ei tarvitse.

Koirien täytyy olla todella vahvoja, kuinka niitä pystyy hallitsemaan?
– Minkään kokoista koiraa ei tulisi hallita voimalla. Oli koira minkä kokoinen tahansa se tulee olla omistajansa hallinnassa. Kumpikin dogeistamme painaa enemmän kuin minä ja käyn lenkillä heidän kummankin kanssa. Doggi ansaitsee määrätietoisen kasvatuksen ja riittävästi harrastamista, jolloin se saa tarpeeksi liikuntaa ja mielen virikkeitä. Tanskandoggien myötä monet aloittavatkin uusia harrastuksia; agilityä, jäljestystä, vesipelastusta, tottelevaisuutta..., mutta dogin kanssa harrastaessa on syytä pitää pilke silmäkulmassa, niillä kun on tunnetusti oma tahtonsa eikä sitä miellyttämisenhalua hirveästi ole.

Ihmiset aprikoivat varmasti, kuinka paljon noin suuret eläimet syövät. Paljonko ja mitä?
– Metsästyskaudella metsäkoira syö enemmän kuin arkipäivänä aikuinen tanskandoggi. Ruokamäärä ei ole aikuisella tanskandogilla mikään valtavan iso. Kasvavan pennun ruokinta on tosin erittäin tarkkaa ja ruokaa kuluu kiitettävästi. Meillä syödään sekä raakaa lihaa että kuivamuonaa. Riippuu koirasta mitä kukin syö. Aikuinen tanskandoggiuros syö lihaa tai kuivamuonaa päivässä noin 1–1,5 kg, joten ruokakulut ovat kyllä melkoiset.

Onko koiraharrastuksesta tullut sinulle myös mahdollisesti toinen ammatti?
– Ei ole tullut, eikä tule. Tämä on minulle rakas harrastus ja sellaisena pysyy.
– Haluan sanoa vielä erityiset kiitokset kaikille Martin ja Elmon kuvaa äänestäneille sekä suuret kiitokset kilpailun järjestäjille. Tällaiseen kilpiluun oli ilo osallistua. Kaikki kilpailuun osallistuneet kuvat olivat vaikuttavia.
Hanna Luodon perheeseen ja koiriin voi käydä tutustumassa heidän kotisivuillaan www.4wdluoto.com

29.10.2011 Studiokuvia

019nettikuva.jpg

Tässä parhaimmistoa Lenita Reivosen / Kuva Lenita ottamista valokuvista.

027nettikuva.jpg

Meidän ihanat rakkaat harlekiinipojat Elmo ja Martti.

005nettikuva.jpg

Halusin itselleni muistoksi minusta ja Elmosta muutaman valokuvan. Nämä kyllä onnistuivat hyvin. Meillä on Elmon kanssa niin paljon ihania hetkiä takana.

007nettikuva.jpg

****

011nettikuva.jpg

19.10.2011 Lemmikki 2011 Äänestys

Samikset Elmo ja Martti kävivät Kuva Lenitalla valokuvassa ja osallistuvat alla olevalla kuvalla Lemmikki 2011 Kilpailuun.

Nyt siis kaikki äänestämään !! Numero 10. Äänestää voit täällä.

elmojamartti.jpg

11.10.2011 Martti muutti taloon

martti1.jpg

Tässä on meidän Martti ja nimen keksi Leevi.

INGNATIU'S CLOUD ELEMENTS

s. 20.8.2011

kasvattaja: Alex Salo

om. Hanna Luoto

Martin sukutaulu 

martti2.jpg

Ja taas minut hurmasi tämä kaunispää ja myös väritys.

martti3.jpg

Kotona on hyvä olla !!

17.9.2011 Sepon terveystulokset

Seppo kävi Oulussa Akuutissa maanantaina 5.9.2011 terveystutkimuksissa loistavin tuloksin. Tutkimuksen suoritti pitkän linja eläinlääkäri Kaisa Wickström perehtynyt silmäsairauksiin -ja kirurgiaan. Eikä se pelkkä terveys vaan myös upea luonne !!

seppo17092011ks.jpg

Kuva: Riikka Holappa 17.9.2011 (Seppo kuvassa 10 päivää vajaa 2 vuotta).

Abierto´s E´po To Kheimos

Seppo on käytettävissä jalostukseen !!

Seppo jalostustietojärjestelmässä.

Kesän 2011 näyttelyt:

5 X SERT

1 X CACIB

3 X ROP

1 X VSP

1 X RYP2

Lonkat: B/B

Kyynärät: 0/0

Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Sydän: sydämen kuuntelutulos 5.9.2011 ei sivuääniä

15.8.2011 Mikä Kajaanin reissu ... Upea päivä !!

Kiitoksia mukavasta päivästä Teresalle ja Teresan hovikuskeille. Retkeilimme tällä kertaa Kajaanissa Pilvin ja Suvin kaa. Kiitokset myös seurasta Eijalle ja Saijalle, Onnea myös Niq ja Eija ryhmäsijoituksesta. Doggien menestymistä loppukehissä oli ilo seurata, Onnea Anne ja Aaro sekä Chic Carelia´s koirat. Päivän kruunasi Sepon lopukehässä sijoitteluminen RYP2 !! Tänä viikonloppuna dogit jyräsivät joka puolella ihan BIS sijoituksiin saakka, hienoa !

Abierto´s E´po To Kheimos

SEPPO

seppo_rop1.jpg

Kajaani RN 14.8.2011
 Tuomari: Tanya Ahlman-Stockmari
PU1 SERT ROP RYP2

Erinomaista tyyppiä oleva hyvän kokoinen uros. Oikeat pään linjat. Hyvä alaleuka. Hieman löysiä huulia. Erinomainen rintakehä, vahva säkä. Oikea rintakehän pituus. Erinomainen raajaluusto. Rodunomaisesti kulamutunut. Oikea alalinja. Hyvät ranteet ja käpälät. Liikkuu hyvin edestä, samoin sivulta.

seppo_kajaanissa.jpg

Seppo Kajaanissa ikää 23 kuukautta.

seppo_kellii1.jpg

Seppo osaa ottaa rennosti. Tällä Seppo näyttää mallia miten yksilöarvostelun ja kilpailuluoka välissä voi rentoutua, et sit taas jaksaa kehässä.

PiiStar Hathor

SELMA

selma_rop2.jpg 

Kajaani RN 14.8.2011
Tuomari: Tanya Ahlman-Stockmari
PN1 SERT ROP

Feminiininen kokonaisuus. Oikeat rungon mittasuhteet. Alaleuka voisi olla leveämpi. Yhdensuuntaiset päänlinjat. Hyvin kulmautunut ja rakentunut edestä. Riittävä rintakehän pituus. Hyvä raajaluusto. Oikea ylä- ja alalinja. Hyväksyttävä väritys. Hyvät ranteet ja käpälät. Kaunis kaulan kaari. Haluton liikkumaan, mutta liikkeessä hyvä ulottuvuus erityisesti sivuliikkeissä.

selma_edesta.jpg

Selmasta uusia valokuvia. Selma ikää 21 kuukautta.

selma3.jpg

Love-Dane´s Hevi-Rauno

RAUNO

rauno_fimva.jpg

Kajaani RN 14.8.2011

Tuomari: Juta Haranen

PU2 SERT -> FI MVA

Hyväntyyppinen ja kokoinen, vahva uros. Maskuliininen hyvä ilmeinen pää. Oikea purenta. Hyvä alaleuan kaari. Hyvät tummat silmät. Hyvä karva laatu. Hyvät voimakkaat liikkeet.

rauno_kehassa.jpg

30.7.2011 Helteinen Heinäkuu

erkkari_suvi1.jpg

Tanskandoggien erikoisnäyttelyyn mennessämme käytiin Suvin kanssa katsomassa Jyväskylässä sinisiä ja mustia hurmaavia tanskandogin pentuja, jotka ovat syntynyt 24.5.2011 Kennel Doggimainen. Pentueessa emänä PiiStar Cinderella ja isänä PiiStar D'artagnan.

Lauantaina 3.7.2011 olimme näyttelyssä Juvalla helteisessä ja paahtavassa auringon paisteessa. Elmo VAL ERI SA VAK4 ja Seppo NUO ERI SA NUK 2.

erkkari2011_martta.jpg

Martta tyttönen ja onnelliset omistajat Sini & Hanna. Kiitokset Kati-Maijalle näistä upeista valokuvista !!

erkkari_rinsessatx3.jpg

****

erkkari2011_martta_kehassa.jpg

Martta 4.7.2011 Tanskandoggien Erikoisnäyttely Mikkeli,

tuomari Sally Lewis, Englanti Kennel Axeford

ROP-pentu, BIS2 pentu

Elmo VAL ERI SA VAK4 ja Seppo NUO ERI SA NUK 2.

seppo_kemi2011.jpg

10.7.2011 Kemin ryhmänäyttely, tuomari Anita Alatalo

Seppo NUO ERI SA PU1 SERT ROP

Jipii ... Sepon ensimmäinen serti !!

seppo_22kk_1.jpg

Seppo lähestyy uhkaavasti 2 vuoden ikää, tässä kuvassa Oulujärvenrannalla ikää 22 kuukautta.

seppo_ui1.jpg

Seppo rakastaa uimista !! Nämä kuvat ovat Oulujärveltä, mutta myös hyvä ranta on löydetty kotinurkiltakin merestä. Uimassa käydään monta kertaa viikossa.

seppo_ui2.jpg

27.6.2011 Alku kesän kuulumisia

ruka_pojat.jpg

Olimme koko perheen voimin viettämässä kesäloman alkua Rukalla Kuusamossa. Ulkoilimme sateesta huolimatta paljon. Harvoin sitä on tällaisista keleistä tyytyväinen, mutta nyt meille sattui loisto ilmat koirien ja ulkoilun kannalta. Pilvistä, puolipilvistä, tihkusadetta, jopa kaato sadetta ja harvoin pilkisti aurinko eli loistavat kelit, kun kenelläkään ei ollut liian kuuma.

ruka_me_leikattu.jpg

Elmo & Seppo sekä onnellinen koirien omistaja.

ruka_me2.jpg

 ****

ruka_pojat2.jpg

Pojat Rukan rinteissä.

26.6.2011 KV Rovaniemi

ruka.jpg

 Anxious Fifth Element PU1 CACIB ROP
Tuomari: George Schogol , Georgia

roi2011vsprop.jpg

Isä & Poika

freyseppo1.jpg

Frey iskä (C.I.B FI SI EE LV LT BALT RU ME MD BG SI NO MVA Edendane´s Jolly Roger) &
poika Seppo (Abierto´s E´po To Kheimos) Rovaniemellä 26.6.2011

 Selman ensimmäinen serti

pietarsaari_selma.jpg

Ryhmänäyttely Pietarsaari 18.6.2011
Tuomari: Jari Laakso
PiiStar Hathor PN1 SERT VSP

Martta Näyttelytreeneissä 

martta_nayttelytreenit.jpg

Martta tyttönen on ollut näyttelytreeneissä Sinin kanssa ja kuvista päätellen homma sujuu hienosti, sanoisinko jopa loistavasti.

martta_nayttelytreenit2.jpg

Kuvat: T.Uola

21.5.2011 Tarpeeksi, kun yrittää niin tulee tulostakin

Kävimme Elmon kanssa Ruotsissa Överkalixissa sunnuntaina 15.5.2011. Tuomari tiedon tultua olin jättämässä tämän reissun väliin, eihän Elmoa kannata Ruotsalaiselle tuomarille viedä, ei mitään toivoa. Marikalle kiitokset, että houkuttelit kuitenkin mukaan reissuun. Perä kanaa kahdella autolla ajelimme upeissa pohjoisen maisemissa sunnuntai aamuna Överkalixiin. Jälleen oli mukava reissu, kiitoksia Sari, Ulla, Marika ja Elina sekä dogit Hertta, Muska ja Nemi !!

overkalix_elmo_1.jpg

Elmon yksilö arvostelu menossa ja tuomarina Patric Ragnarson, Ruotsi.

overkalix_elmo_2.jpg

Tässä fiilikset heti valioitumisen jälkeen. Elmo PU1 SERT -> SE MVA. Elmo oli ainut uros, joka sai SA:n.

overkalix_elmo_ruotsinvalio.jpg

Paluu matkalla meillä oli mukana Ruotsin muotovalio Elmo. Näin se Elmo osaa jälleen yllättää, onneksi lähdin reissuun, koskaa ei voi etukäteen tietää. Kiitoksia käännöspalvelu @ Sini Kallonen, Suomennettu Elmon arvostelu löytyy täältä. Tämä päivä jää historian kirjoihin, kun päivän kruunasi MM-mitalli jääkiekossa, jossa Suomi voitti Ruotsin !! Ihanaa Leijonat ihanaa ... tätähän minä lauloin jo vuonna 1995 ... toivottavasti saan laulella vielä lisää ....

3.4.2011 Martta 13 viikoa ja kuulumiset Lohjalta

martta13vko.jpg

Martta tyttönen kasvaa ja kehittyy. Kuvassa Martta on 13 viikkoa. Kati-Maijan (kennel EuroPower) keittiönpöydällä on hyvä poseerata, kun tulee näin upeita valokuvia.

Kiitoksia Sini ja Maija !!

PJV&Open Show Näyttely ja TOP2010 kutsukilpailu Lohjalla 13.3.2011

elmoopen2011.jpg

Tuomarina: Olli Kokkonen

Elmo valioluokassa PU1

Seppo: tuomarina Eeva Resko, junioluokkassa 12-18 kk sijoitus 3.

elmoopenvsp2011.jpg

Elmo VSP

elmotop2010.jpg

Anxious Fifth Element "Elmo" sai kutsun Suomen Tanskandoggi ry:n järjestämään TOP 20 kutsukilpailuun sijoittumalla Kultadoggi-kilpailussa vuonna 2010 seitsemänneksi (7).

Vuonna 2008 sijalla 8, Vuonna 2009 jaetulla sijalla 4 ja vuonna 2010 sijalla 7.

elmotopseisoo.jpg

23.3.2011 Selma löysi uuden kodin !!

Kauvas ei Selma meistä matkustanut. Selma asustelee nykyisin sijoituskodissa Kokkolassa.

Kiitoksia Tessa, että tarjoat Selmalle aktiivisen ja harrastavan kodin. Nyt sinun pitkä aikainen haave omasta harlekiini tanskandogista on toteutunut.

selma02032011.jpg

Selma 1 vuotta ja 4 kuukautta.

selma01032011.jpg

12.3.2011 Martan kuulumisia

tanska9.jpg

Kiitoksia Sinille ja Kati-Maijalle näistä ihastuttavista ja upeista Martan valokuvista.

tanska13.jpg

Sini ja Martta

tanska10.jpg

****

tanska11.jpg

****

tanska12.jpg

7.-8.3.2011 Martta haettiin Tanskasta Suomeen

tanska14.jpg

Grand Fergo´s Emerald "Martta"

s.1.1.2011 Tanskassa

om. Sini Kallonen ja Hanna Luoto

tanska1.jpg

Lähdimme hakemaan keltaista tanskandogin narttupentua Suomeen lentämällä. Lensin ensin Oulusta Helsinkiin, jossa Sini odotti minua. Koneen vaihto ja matka Tanskaan alkoi. Autosta ulospäästyäni pentulauman keskeltä Martta käveli suoraan syliini. Onneksi Sini kerkesi tämän ikimuistoisen hetken tallentaa.

tanska2.jpg

Sini ja Martta.

Kiitoksia Sinille ja Terolle, että tarjositte tälle upealle tyttölle rakastavan ja huolehtivan kodin. Martta asustelee Vihdissä Boran seurana.

tanska3.jpg

Sinin uusi fleecetakki

tanska4.jpg

Joan ja uusi fleecetakki.

tanska6.jpg

Martta lentokentällä Suomeen lähdössä.

tanska5.jpg

Sini ja Joan sekä Martta

tanska7.jpg

Minä, Joan ja Martta

tanska8.jpg

Jäähyväisten aika. Tanska on kaunis maa, joten tänne varmasti vielä ainakin näyttelyiden merkeissä Martan kanssa vielä palataan.

27.2.2011 Elmon viimeisen Cacibin metsästystä

Viime yönä klo 24.00 kotiuduimme Elmon kanssa näyttelyreissulta. Kävimme päiväseltään Venäjällä Pietarissa. Lähdimme reissuun perjantaina työpäivän jälkeen klo 20.00. Kilometrejä kertyi hurjat 2000 ja aikaa meni 28 tuntia. Tämä reissu vetää nyt älyttömyyksien huipun näissä näyttelyreissuissa. Ei pelkästään ajallisesti ja kilometrien suhteen vaan myös rahallisesti. Viisumi Venäjälle muutamaksi tunniksi maksoi 60 euroa, näyttelyilmoittautuiminen 50 euroa .... ja se kaivattu cacibi jäi saamatta sekä sertikin. Polttoaine oli kyl Venäjän puolella puolet halvempaa kuin täällä. Elmo siis ERI3

Kiitoksia matkaseuralaisille Marikalle ja Erjalle koirineen !! Elmo ja Hanna onnittelevat saavuttamistanne uusista titteleistä.

1199041893_qowjg-m.jpg

Elmo kehässä. ööö... nyt taitaa olla laihdutuskuurin paikka jo Elmollakin ;)

1199042812_bnshn-m.jpg

24.2.2011 Kotisivujen uusi ulkoasu !

Suuret kiitokset kotisivujen ulkoasun uudistamisesta Åsa Granströmille. Oma ammattitaitoni ei riittänyt näin hienoon toteutukseen, joten otin Åsaan yhteyttä. Nyt olen tyytyväinen :) Kotisivumme ovat vihdoinkin juuri sellaisen näköiset kuin haluankin. Mukavia surffailuhetkiä uudistettujen sivujen parissa !!

12.2.2011 Hui .... nyt alkaa tapahtumaan !!

Ensimmäinen pentue suunnitelma peruuntui, mutta nyt onkin jo uusia suunnitelmia tälläkin saralla. Jos kaikki menee hyvin niin vielä tälle keväälle 2011 olisi odotettavissa ensimmäisen Rock Element´s pentueen syntymä :)

Lentoliput on varattu ja tyttönen on löytänyt loistavan kodin. Maaliskuun alussa tämä ulkomaan tuonti keltainen narttupentu saapuu Suomeen.

Tunnelmia ulkolureissulta crossiradalla ...

dsc_4546.jpg

Elmo ja Seppo 30.1.2011

dsc_4456.jpg

Elmo rakastaa vetämistä ja Leevi nauttii vauhdista.

dsc_4475.jpg

Välillä voi ottaa ihan rauhallisesti.

dsc_4482.jpg

Seppo harjoittelee lentämään lähtemistä.

dsc_4526.jpg

Tyylinäyte :)

dsc_4488.jpg

Seppo 16 kuukautta.

dsc_4490.jpg

****

dsc_4505.jpg

Paljonkohan tuota korkeutta jo on ...

dsc_4587.jpg

Elmo seurailee.

dsc_4590.jpg

****

dsc_4593.jpg

Elmo 3,5 vuotta.

dsc_4599.jpg

Nyt lähetään kotiin !!

29.1.2011 Pentusuunnitelmien peruuntuminen, mutta valoa tunnelin päässä

Ensimmäinen Rock Element´s pentue suunnitelma peruuntui Fannyn sydän kuuntelu - ja ultratuloksiin. Fannyn sydämmestä kuului sivuääni 2/6 ja ultra paljasti läppävuodon. Näiden tulosten vuoksi en toteuta tätä yhdistelmää.

Tämä pysäytti minut jälleen miettimään ajatuksiani ja vastaamaan omiin kysymyksiini. Kiitoksia jälleen ihanille ystävilleni, jotka aina jaksatte kuunnella minua. Ajatuksiaan ja mietintöjään on pakko saada purkaa sanoiksi ja pureskella näitä. Meistä jokainen tekee asiat omalla tavallaan ja perustaa oman kasvatustyönsä omiin suunnitelmiinsa. Näin myös minä teen.

Tässä se huomataan, miten äärettömän tärkeää on tutkia jalostukseen käytettävät yksilöt. Mielestäni koirien kasvatus ei perustu näiden määrän lisäämiseen vaan laatuun. Yhdistelmän tulee ehdottomasti täyttää tanskandogin rotuvaatimukset ja sillä tulee olla jotain annettava rodulle. Pohdinkin aina kysymystä, mitä tällä yhdiselmällä on annettavaa rodullemme? Mielestäni pentuja ei tehdä vaan tekemisen ilosta !

Murheiden keskellä näkyy valoa tunnelinpäässä .... Ulkomailta todella lupaavasta ja loistavasta yhdistelmästä minulla on varaus narttupentuun. Mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa .... Minun tulisi löytää hyvä ja rakastava koti tälle tytölle ja mahdollisimman läheltä eli Raahe-Oulu suunnalta !!

Etsitään yhteistyökykyistä sijoituskotia keltaiselle narttupennulle !!

Pentu on ulkomaantuonti ja kotiutuu Suomeen kevään aikana. Jos ole halukas tarjoamaan tälle ihannelle tyttöselle kodin. Ota rohkeasti yhteyttä minuun niin kerron enemmän. Kaupantekijäisinä saat minun aktiivisen yhteyden pidon ja neuvot, mutta sinun tulee tulla toimeen kanssani !!

Aurinkoista kevättä kaikille !! - Hanna :)

10.1.2011 Pentu Uutisia ja Näyttelyvuoden 2010 yhteenveto

vuodenpentu2010_1.jpg

Suomen Tanskandoggi ry:n järjestämä Vuoden 2010 pentu

Pohjois-Suomen aluejaoston järjestämä Vuoden 2010 pentu

elmo2010_ks.jpg

Paras Suomessa Kasvatettu harlekiiniuros 2008, 2009 & 2010

Pohjantähti 2009 & 2010 

messari10_hew_ks.jpg

11.12.2010 Helsinki Winner 2010

Elmo ROP & HEW-10

fannypopi_ks.jpg

Ensimmäisen Rock Element´s pentueen toivotaan syntyvän keväällä 2011. Fannyn juoksua odotetaan alkavaksi maaliskuussa 2011. Pentueen emä on Elmon sisko Fanny ja uros komea Iso-Britannian tuonti Popi.

9.1.2011 Elmo ja Hanna kiittäävät kasvattajaa Saria

dsc_4313ks.jpg

Suuret kiitokset kennel Anxiouksen kasvattajalle Sarille !!

dsc_4319ks.jpg

Elmo on saanut joka vuodelta muistopokaalin vuoden saavutusten kunniaksi. Pokaaleihin on kiinnitetty laatat, joissa kaiverrettuina kunkin vuoden saavutetut tittelit.

2008 -> JV-08 & V-08

2009 -> FI MVA & PMV-09

2010 -> EE MVA & HEW-10

dsc_4327ks.jpg

****

dsc_4306ks.jpg

5.1.2011 Vuosi vaihtui

Hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille !! Uuden vuoden kunniaksi kotisivumme saavat uuden ilmeen ja sisältöä muokataan. Hetkessä tämä ei käy, mutta pikkuhiljaa. Erehyksen kautta voittoon sekä oppi ja ikä kaikki. Hyvä tästä vielä tulee siihen uskotaan :)